Εφημερίδεεεεεεες…

Καλησπέρα Ηρακλάρες μου…

Μετά το πρωινό κείμενο για το ντέρμπι και το τηλεοπτικό “ντέρμπι” του TV Μακεδονία, είμαστε πάλι εδώ για να σχολιάσουμε παρέα την προβολή του Ηρακλή μέσω των πρωτοσέλιδων. Μην ανησυχείτε δεν θα μας πάρει πολύ ώρα. Και αυτό γιατί οι εκδότες έκαναν την καρδιά τους πέτρα και αποφάσισαν να πρωτάξουν την ομάδα που κινδυνεύει να κάνει διακοπές από τον Γενάρη, αλλά και αυτή που δεν μπορεί να αποφασίσει αν ο Άλεξ Κάλας είναι προτιμότερος από την γνωστή υψίφων Μαρία, καλή της ώρα εκεί που βρίσκεται. Ασφαλώς και δεν περίμενα τέτοια αντιμετώπιση από τα τοπικά φύλλα, απέναντι στην ομάδα που κάνει πραγματικό πρωταθλητισμό και συνεχίζει στους “16” του κυπέλλου, τον Ηρακλή δηλαδή, αλλά επειδή στην Θεσσαλονίκη ζούμε, για να δούμε πρωτοσελίδο πρέπει να κάνουμε το τρεμπλ. Και αυτό πάλι παίζεται.

Και λέμε παίζεται υπό την έννοια ότι μπορεί μια μέρα να ξυπνήσουμε να έχουμε κάνει όντως το τρεμπλ και τα πρωτοσέλιδα να γράφουν: “Σφαγή!!! Εκεί στην Κλεάνθους ξυπνήστε όσο είναι νωρίς” και κάτω σε μια λωρίδα ο μοναχικός τίτλος “Το τρεμπλ ο Ηρα” γιατί ολόκληρο το όνομα της ομάδας δεν θα χωράει. Πολλά είπαμε όμως πάμε να δούμε αναλυτικά τα πρωτοσελίδα.

Ξεκινώντας από την Arena Press, αναφορά για τον Ηρακλή βρίσκουμε στην πάνω δεξιά στήλη της εφημερίδας, με τίτλο: ΧΟΥΑΝΤΕΡΣΟΝ: “Φρούριο ΗΡΑ”. Ορίστε πριν καν ολοκληρώσουμε την παραπάνω σκέψη μας, έρχεται και πρώτο κόψιμο του ονόματος, λόγω χώρου. Από την δήλωση ο συμπαθέστατος Βραζιλιάνος γκολκίπερ που έχει κρατήσει την εστία του απαραβίαστη εδώ και 723 λεπτά κάτι θέλει να πει φυσικά. Κάτι που σίγουρα δεν είπε έτσι, αλλά μάλλον δεν χωρούσε ούτε το άρθρο “ο” για να γίνει τουλάχιστον “Φρούριο ο ΗΡΑ” και να αναδειχθεί κάπως ορθότερα η συνέντευξη που σίγουρα θα είναι ενδιαφέρουσα. Τεσπα, προχωρόντας παρακάτω διαβάζουμε και την δήλωση του Παύλου Μυροφορίδη, ο οποίος επίσης κάπως…ξεκούδουνα αναφέρει: “Στον ίδιο ρυθμό”. Παιδιά δεν θα σας το κρύψω. Εμένα μ’ αρέσουν όλα αυτά. Μ’ αρέσουν γιατί η εφημερίδα σου θέτει προβληματισμούς του στυλ διάβασε την δήλωση και μάντεψε τι θέλει να πει ο ποιητής…”Στον ίδιο ρυθμό” χμ…Ας είναι. Πιο κάτω ένας ακόμη υπότιτλος αναφέρει ότι…“ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑ”. Για ποιο πράγμα δεν ξέρουμε, μάλλον για να ξαναπαίξει, αλλά έτσι όπως το θέτει ο τίτλος αναρρωτιόμαστε: Να τον περιμένουμε ή να φάμε;

20210751

 

Πριν προχωρήσουμε θέλουμε να σταθούμε και σε ένα μεγάλο κομμάτι της εφημερίδας που αναφέρεται στον Άρη. Ξέχωρα από το γεγονός ότι ο δεύτερος της Γ’ Εθνικής έχει μεγαλύτερο κομμάτι από τον πρώτο της Football League, υπάρχει μια δήλωση του Φίλιππου Δάρλα η οποία πραγματικά σοκάρει: 20210751 Άμα είναι φοβερό το κλίμα ρε Φίλιππε γιατί φεύγεις; Μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ!

Πάμε παρακάτω για να βρούμε το «Metrosport» όπου ο Ηρακλής παραμένει στο καπέλο, αλλά λίγο πιο ψηλά. Κακό αυτό. Πολύ κακό αυτό για τους λαθραναγνώστες των περιπτέρων οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να το διαβάσουν ποτέ, διότι ο τίτλος πέφτει ακριβώς πάνω στο…μανταλάκι. Ξέρετε εκεί που τσακίζει η εφημερίδα για καθίσει πάνω στον σπάγγο; Εκεί. Στη συγκεκριμένη εφημερίδα λοιπόν, διαβάζουμε τον τίτλο: «ΧΑΙΡΟΜΑΙ όταν βλέπω την βαθμολογία» αλλά εδώ υπάρχει άλλο πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να μαντέψεις τι θέλει να ποιητής, αλλά ποιος είναι. Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνουμε ότι είτε πρόκειται για τον Σπύρο Παπαθανασάκη, για τον οποίο η εφημερίδα μας ενημερώνει ότι είναι ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας, είτε από τον Τσιλιγκίρη που υπάρχει σε ξεφονταριστή φωτογραφία δίπλα από τον τίτλο. Όπως και να έχει, όποιος και αν είσαι δερβίση, συμμεριζόμαστε την χαρά σου, γιατί όλοι είμαστε χαρούμενοι για την πορεία της ομάδας εκτός φυσικά από τους εκδότες. Ιδού λοιπόν το κομμάτι.

20210752

 

Φτάνοντας στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» βρίσκουμε Ηρακλή κάπου στο κάτω μέρος του πρωτοσέλιδου και αριστερά: Ο τίτλος απλός και χωρίς περικοκλάδες: «ΧΤΙΖΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ», ενώ ο υπότιτλος αναφέρει: «Στόχος του Ηρακλή δεν είναι να παραμείνει στην κορυφή, αλλά να αποσπαστεί από τους διώκτες του. Ποντάρουν στον Μπάμπα που επέστρεψε». Και επειδή μιλάμε για τα ΣΠΟΡ που τουλάχιστον δεν φέρουν την ταμπέλα της αντικειμενικότητας, δεν θα πούμε περισσότερα.

sportbvorta

Από τις εφημερίδες Πανελλαδικής κυκλοφορίας μην περιμένετε αναφορές στα πρωτοσέλιδα. Η υπέρβασή τους εξαντλήθηκε στα χθεσινά γραμματόσημα. Και είναι κρίμα, γιατί όποιος έχει δουλέψει σε ανταποκριτικά γραφεία γνωρίζει ότι ομάδες με πορεία όπως ο Ηρακλής, την επομένη μιας νίκης, είχαν συνεντεύξεις, είχαν αφιερώματα, όλα αυτά βέβαια την εποχή που οι δημοσιογράφοι πληρώνονταν για την δουλειά τους. Ή μάλλον την περίοδο που μια εφημερίδα είχε συντάκτες για τις περισσότερες ομάδες. Το ίδιο ισχύει πάνω κάτω και για τις ιστοσελίδες μεγάλης επισκεψημότητας εκεί όπου μέχρι και πριν από λίγο υπήρχε το χθεσινό κείμενο για τον τραυματισμό του Πουρτουλίδη. Και προς αυτό το κομμάτι της ενημέρωσης είναι καλό να γίνει γνωστό, ότι το σηματάκι της ομάδας στο πρωτοσέλιδο δεν παίζει κανένα ρόλο αν δεν πατάς κλίκ πάνω σ’ αυτό και δεν διαβάζεις έστω μια σημερινή είδηση μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Ε; Καλή ώρα…

Σ’ ότι αφορά τα ερτζιανά σήμερα δεν είχαμε ύμνους, αλλά είχαμε παίκτες που μιλούν για τον Ηρακλή, χωρίς να παίζουν στον Ηρακλή. Ο Θωμάς Τσίτας για παράδειγμα θυμήθηκε ότι ξεκίνησε από τον Ημίθεο, αλλά ξέχασε ότι ένα καλοκαίρι δύσκολο, όταν χρειαζόταν δηλαδή να αποδώσει τιμή στην ομάδα που τον ανέδειξε, αυτός είχε την φιλοδοξία να αγωνιστεί στην ΑΕΚ. Και πήγε, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά και τώρα θέλει να επιστρέψει. Επίσης, ξερόλες δεν είμαστε αλλά μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι δηλώσεις του προέδρου της Λαμίας, Πανουργιά Παπαϊωάννου (και λέμε αυτόν γιατί αυτός φαίνεται) δεν συνιστούν ρεπορτάζ Ηρακλή, αλλά ρεπορτάζ Λαμίας. Το γιατί ένα ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης έχει ρεπορτάζ Λαμίας και όχι Ηρακλή, αυτό είναι κάτι που το ξέρουν μόνο οι συντελεστές του…

Καλή συνέχεια Ηρακλάρες μου…

ΥΓ: Το σάουντρακ της ημέρας…